Data
14, 15 & 16 maart 2023

Plaats
Expo Greater Amsterdam

Bezoek het Smart Storage Paviljoen

Bezoek het Smart Storage Paviljoen

Zonder Smart Storage geen flexibel energiesysteem

Het Nederlandse energiesysteem wordt steeds duurzamer. Volgens het Klimaatakkoord moet in 2030 70% van de elektriciteit worden opgewekt met hernieuwbare energiebronnen. Dit brengt echter een grotere variatie in het stroomaanbod met zich mee. Smart Storage is dé oplossing om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen.

Met een volwassen zonne-energiesector groeit ook de markt voor slimme energieopslag- en conversieoplossingen wereldwijd explosief. Particulieren en (industriële) bedrijven bereiden zich in toenemende mate voor op het creëren van opslagcapaciteit, want zonder voldoende capaciteit zal teveel duurzame energie verloren gaan.

Zonne-energie en slimme opslagtechnieken gaan dus hand in hand. Daarom is Solar Solutions International de perfecte plek om het Smart Storage Paviljoen te huisvesten. Tegelijkertijd met deze vakbeurs vindt Duurzaam Verwarmd plaats, waar alle duurzame innovaties uit de HVAC-markt worden verzameld. Op thermisch gebied gaat energieopslag tenslotte in de toekomst ook een steeds grotere rol spelen.

Registreer nu

Werkpaarden voor de energietransitie

Het zal niet lang meer duren voordat in elke sector een behoefte aan opslag- en conversieproducten ontstaat. Zo wordt in de utiliteit en industrie door festivals en krachtcentrales al gebruik gemaakt van batterijen om specifieke krachtpieken in het stroomverbruik op te vangen. Ook software- en energiemanagementsystemen worden nu al geïntegreerd met Smart Storage-oplossingen. Of het nou om een batterij in een slim alarmsysteem of een zonneboiler gaat, zowel de E- als W-installateur krijgt te maken met Smart Storage.

Energieopslag en -conversie wordt meer een vereiste dan een luxe. Zoals het Nationaal Actieplan Energieopslag en Conversie 2019 stelt: “Opslag en conversie zijn de werkpaarden voor de energietransitie.” Denk aan slimme accu’s, thermische zoutbatterijen en zelfs waterstof, een veelzijdige energiedrager die gebruikt kan worden voor energieopslag. Kortom, in het Smart Storage Paviljoen vindt u de meest belangrijke spelers en producten op het gebied van slimme energieopslag- en conversiesystemen.

Bekijk de exposantenlijst

Op Solar Solutions International vinden meer dan 100 seminars plaats. Deze zullen ook de actuele en toekomstige marktontwikkelingen en kansen van slimme opslagsystemen bespreken. Deze seminars zijn het uitgelezen platform om kennis op te doen over de nieuwste Smart Storage technologie en innovaties.

Seminarprogramma

Over Solar Solutions International

Ook buiten het Smart Storage Paviljoen zijn energieopslagoplossingen te vinden. Het paviljoen is namelijk onderdeel van Solar Solutions International, de grootste vakbeurs voor zonne-energie van Noordwest-Europa. Hier stellen meer dan 250 internationale exposanten zich graag aan u voor. Met uw ticket voor Solar Solutions International heeft u automatisch ook gratis toegang tot Duurzaam Verwarmd, de grootste HVAC-vakbeurs van de Benelux.

Zo bereikt u de beurslocatie

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar updates over het Smart Storage Paviljoen op Solar Solutions International én de laatste ontwikkelingen op het gebied van slimme energieopslag en zonne-energie? Bekijk dan nu de nieuwspagina van Solar Solutions International. Nog sneller op de hoogte blijven? Volg Solar Solutions International op Twitter, LinkedIn of Facebook, of abonneer u zelf op onze nieuwsbrief.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Doe mee aan het Smart Storage Paviljoen

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Voor de pers
Vraag uw gratis toegangsbewijs aan en download de media die u nodig heeft.

Meer informatie